Campionatul National de Vovinam Viet-Vo-Dao Seniori (Mai 2013)
In data de 11 mai 2013, la Iași, a avut loc Campionatul National de Seniori. Cei 2 sportivi ai Clubului Saigon care au participat la competitie sunt:
-> Ghimis Catalin
-> Garleanu Alexandru
Acestia au obtinut rezultate demne de podium la categoriile de lupta aferente:
Ghimis Catalin -> locul 3 (-77kg)
Garleanu Alexandru -> locul 2 (+87kg)
28
Iul
Acest site a fost realizat in onoarea Clubului Sportiv "Saigon Bucuresti"
În timpul antrenamentului, elevul trebuie să fie activ şi dinamic în toate sensurile. Dar în timpul luptei propriu-zise, mintea sa trebuie să fie calmă şi limpede. Nu trebuie să simtă ca şi cum se întâmplă ceva grav. Când avansează, paşii trebuie să fie uşori şi siguri, fără a-şi fixa transfigurat adversarul cu o privire fioroasă. Comportamentul său nu trebuie să fie cu nimic diferit de cel obişnuit, expresia sa nu trebuie să se schimbe, nimic nu trebuie să denote faptul că este prins într-o luptă pe viaţă şi pe moarte.
Uneltele, armele tale naturale au un scop dublu:
1. A distruge adversarul din faţa ta - anihilarea lucrurilor care stau în calea păcii, a justiţiei şi a umanităţii.
2. A distruge propriile impulsuri cauzate de instinctul de autoconservare. A distruge tot ce îţi ocupă mintea. A nu răni pe nimeni, a combate propria lăcomie, furie şi prostie.
Pumnii şi loviturile sunt unelte pentru distrugerea ego-ului. Uneltele reprezintă forţa sincerităţii intuitive sau instinctive, ce îşi blochează propria libertate. Uneltele acţionează în continuare, fără să se uite înapoi sau într-o parte.
Datorită purităţii interioare şi a vidului mental inerente omului, uneltele lui participă accentuează aceste calităţi şi îşi îndeplinesc rolul în cel mai liber mod posibil. Uneltele sunt simbolul spiritului invizibil, care ţine mintea, trupul şi membrele în plină mişcare.
În sufletul celui complet eliberat De gânduri şi emoţii Şi tigrului îi e imposibil Să-şi înfigă cumplitele gheare. Coamele pinilor din munţi Si ale stejarilor din vale Sunt atinse de aceeaşi boare Şi totuşi de ce muzica lor e diferită? Niciun gând, nicio reflecţie, Un vid complet. Si totuşi, urmându-şi calea Ceva se mişcă. Ochii îl văd Mâinile însă nu pot nicicum să îl cuprindă - Luna oglindită în pârâu. Norii şi ceaţa; Transformări ale înălţimilor. Deasupra lor soarele şi luna strălucesc etern. Victoria este, Chiar şi înainte de luptă, A celui care, neclintit în vidul mental divin Nu se gândeşte la sine. |
Artele marţiale se bazează pe capacitatea de a înţelege, pe exerciţiu intens şi pe cunoaşterea completă a abilităţilor tehnice. Antrenamentul fizic şi folosirea forţei sunt uşor de urmat şi de atins, însă nu şi cunoaşterea completă a tuturor tehnicilor artelor marţiale. Pentru a le înţelege cu adevărat ai nevoie de studiul tuturor vietăţilor în mişcarea lor naturală. Poţi, de asemenea, să observi artele marţiale ale altora. Le poţi studia sincronizarea şi slăbiciunile. Cunoscând aceste două aspecte i-ai putea învinge foarte uşor.
Pentru a cunoaşte tehnicile în sine trebuie să înţelegi că ele conţin multă mişcare condensată. Poate părea o idee ciudată, iar când începi să practici se va dovedi într-adevăr foarte stranie. Acest lucru se datorează faptului că o tehnică bună presupune schimbări rapide, mare flexibilitate şi viteză. Se prea poate ca ea să facă parte dintr-un sistem de opuse precum conceptul de Dumnezeu şi Diavol. Care dintre ei este cu adevărat coordonatorul în rapida succesiune a întâmplărilor? Oare îşi schimbă locurile cu viteză ameţitoare? Chinezii aşa cred. A turna esenţa artelor marţiale în sufletul tău şi a o transforma în parte din tine denotă cunoaştere deplină şi deţinerea unui stil independent. Când vom obţine acest lucru, vom şti că nu mai există limite.
Anumite arte marţiale sunt foarte populare, nişte adevărate spectacole pentru mulţime, pentru că fac o impresie foarte bună, pentru că etalează tehnici plăcute ochiului. Atenţie, însă! Ele sunt asemenea vinului îndoit, iar vinul diluat nu este vin adevărat, nici măcar un vin bun nu este şi mai ales, este departe de ceea ce înseamnă vin.
Alte arte marţiale nu fac o impresie foarte bună, dar au fără îndoială un impact deosebit, o savoare, un gust original. Sunt exact ca măslinele : pot avea un gust puternic şi dulce-amărui. Savoarea dăinuie, dezvolţi o apetenţă pentru ele, în schimb, nimeni nu dezvoltă o apetenţă pentru vinul diluat.
Unii vin pe lume cu bune calităţi fizice, cu simţul vitezei şi plini de vigoare. Este şi acesta un lucru important, dar în artele marţiale totul devine o tehnică însuşită.
Studiul artelor marţiale se aseamănă cu experienţa budismului: sentimentul dedicat acestuia vine din inimă, implicarea te învaţă să obţii ce ai nevoie. Când devine parte din tine ştii că îţi aparţine, perseverezi Este foarte posibil să nu-l înţelegi niciodată în totalitate, dar poţi insista, iar în timp ce evoluezi începi să cunoşti adevărata natură a căii simple. Te poţi dedica unui templu. Observi calea simplă a naturii, trăieşti o viaţă pe care nu ai mai gustat-o niciodată.